Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

Torba yasa Sındırgı Belediyesi'ne nefes aldırdı

Torba yasa Sındırgı Belediyesi

Sındırgı Belediyesi, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Vergi Dairesi ve Diğer Kamu Kurumlarına olan borçlarını 6552 sayılı yasa gereği yapılandırarak ‘Mali İstikrar ve Mali Disiplin' konularında önemli bir adım attığı öğrenildi.

Sındırgı Belediyesi, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Vergi Dairesi ve Diğer Kamu Kurumlarına olan borçlarını 6552 sayılı yasa gereği yapılandırarak ‘Mali İstikrar ve Mali Disiplin’ konularında önemli bir adım attığı öğrenildi.
Sındırgı Belediyesi yapılandırma ile yaklaşık 847 bin lira faiz yükünden kurtuldu.
Sındırgı Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Belediyemizce Mali İstikrar ve Mali Disiplinin sağlanabilmesi için 11 Eylül 2014 Tarihli ve 29116 Sayılı Resmî Gazete’nin Mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı yasa hükümlerince belediyemizin Kamu Kurum ve Kuruluşlarına olan borçlarının yapılandırıldığı ve yapılan yapılandırma neticesinde yaklaşık 847 bin lira faiz affından yararlanmıştır.”
Hiçbir zaman enkaz edebiyatı yapmadıklarını söyleyen Başkan Ekrem Yavaş, “Görevi devraldığımızda belediyenin kamu kurum ve kuruluşlarına borcu vardı. Borçlu bir belediye devraldık ama hiçbir zaman enkaz edebiyatı yapmadık. Bir yandan borçları öderken diğer yandan ilçemizin kalkınması için gerekli projeleri hayata geçirmeye devam ettik. 11 Eylül 2014 Tarihli ve 29116 Sayılı Resmî Gazete’nin Mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren yasa ile kamu kurum ve kuruluşlarına olan borcu ödeyebilmesi ve cari dönem vergi ve primlerin düzenli ödenmesi için planlama yapıldı. Yapılan plan mali yılbaşı itibari ile uygulamaya konuldu.” dedi.



  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı